Λίγα λόγια για τη
Χαλκιδική


Η χερσόνησος της Χαλκιδικής, βρίσκεται στα νότια της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις μικρότερες χερσονήσους, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω. Ο Πολύγυρος είναι η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, στην οποία η μεταβίβαση γίνεται οδικώς, ενώ το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη.

Κασσάνδρα


H χερσόνησος της Κασσάνδρας είναι η πιο πυκνοκατοικημένη απο τις τρείς χερσονήσους της Χαλκιδικής και κάθε καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες παραθεριστές. Τα κρυστάλλινα νερά και οι παραλίες της σε συνδυασμό με την έντονη νυχτερινή ζωή που προσφέρει την καθιστούν έναν απο τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Σιθωνία


Το ορεινό τοπίο και οι αμμουδερές παραλίες είναι κάτι που κάνουν την Σιθωνία ξεχωριστή. Πρόκειται για τη δεύτερη χερσόνησο της Χαλκιδικής με αξιόλογες τουριστικές υποδομές. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε καμπινγκ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς η Σιθωνία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.

Άθως


Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, η χερσόνησος του Άθω περιλαμβάνει το Άγιον Όρος που αποτελεί μια μοναστική πολιτεία στην οποία κατοικούν περισσότεροι απο 2.000 μοναχοί. Στο Άγιον Όρος η πρόσβαση δεν είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται ειδική άδεια εισόδου, το λεγόμενο Διαμονητήριο. Πέραν του Αγίου Όρους στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες περιοχές που μπορείτε να επισκεφθείτε.